Wat kan ik doen?

Het kan in het begin erg ingewikkeld lijken om structuur aan te brengen met wat je allemaal in een week te doen hebt. Vooral als je alles moet onthouden. 
Maar niet gevreesd, want met onderstaande stappen heb je alles visueel en kom je een heel eind om overzicht te krijgen in je weekplanning!

Stap 1

Schrijf voor jezelf op wat je allemaal in een week moet doen. Doe je een taak vaker dan 1 keer per week, schrijf dan de aantallen op. Tip: schrijf je taak op een post-it met de dag er op om bij de volgende stap makkelijker een indeling te maken!

Stap 2

Nu ga je per dag opschrijven welke taak je doet. Begin met wat je het eerst in de ochtend doet, dan wat je in de middag doet en tenslotte wat je in de avond doet. Op deze manier heb je al gauw inzichtelijk wat je te doen hebt.

Stap 3

Nu je alle taken overzichtelijk hebt gemaakt, is het nu tijd geworden om het in een overzicht te zetten. Schrijf het op een kalender, papieren agenda of een digitale agenda zoals je telefoon. Tip: las tussen je taken een kwartier pauze in voordat je aan je volgende taak begint. Dit kan erg helpen om je beter te concentreren op je taak.

Scroll naar boven